На Шулявському шляхопроводі у Києві після реконструкції з’являться велодоріжки, ліфти у підземні переходи для маломобільних людей, а на розв'язці будуть всі ліві і праві повороти, що має знизити аварійність. Також під мостом не буде проміжної опори, розповів головний інженер КП «Дирекція будівництва шляхотранспортних споруд» Олександр Здольник в інтерв'ю 112.ua.

«З інноваційного за проектом пропонується влаштувати прольотну будову (саму естакаду) на всю ширину проспекту Перемоги, без пристрою проміжної опори на проїжджій частині проспекту. Та опора, яка зараз там є і на якій величезна концентрація ДТП, буде повністю демонтована, і одним прольотом проспект буде покритий. Після реконструкції на розв'язці будуть передбачені всі ліві і праві повороти, що, безумовно, знизить аварійність», – сказав він.

Також проектом передбачено облаштування велодоріжок на мосту, ліфтів у підзмені переходи для маломобільних громадян та благоустрій і озеленення прилеглої території.

Вартість реконструкції, за попередніми розрахунками, – близько 600 мільйонів гривень. Остаточна сума стане відомою за результатами торгів.

 Ремонтні роботи на Шулявському мості розпочнуть 1 травня. Департамент транспортної інфраструктури КМДА опублікував схему об’їзду.

Обкладинка: Департамент транспортної інфраструктури КМДА