У 2018 році влада Києва продовжить реалізацію масштабних інфраструктурних проектів, зокрема будівництво нової кільцевої дороги, Шулявського шляхопроводу, Подільсько-Воскресенського мосту та метро на Троєщину,  повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Проект нової Окружної дозволить розвантажити центр міста від транзитного транспорту, пустивши його в об’їзд.

Спільно зі Світовим банком розроблено транспортну схему, яка дасть змогу оптимізувати рух громадського транспорту містом, зазначив також мер.

Відомо, що столична влада уклала угоду з китайським консорціумом на будівництво Окружної в 2016 році. Вартість проекту близько 2 мільярдів доларів. За проектом довжина нової кільцевої дороги становить близько 200 км і пройде через Ворзель, Глеваху, Українку, Бориспіль і Старі Петрівці.

Крім того, Кличко повідомив, що в 2018-му продовжать роботу над іншими великими інфраструктурними проектами: метро на Троєщину, реконструкцією Шулявського мосту та побудовою сучасної транспортної розв’язки біля метро «Шулявська», добудовою Подільсько-Воскресенського мосту.

За словами мера, реконструкцію Шулявського шляхопроводу розпочнуть навесні. А щодо Подільсько-Воскресенського мосту ведуть перемовини з німецьким урядом про фінансування проекту на суму 400 мільйонів євро.

Без добудови Подільсько-Воскресенського мосту не вдасться реалізувати проект з будівництва метро на Троєщину, зазначають у КМДА.

Також у 2018-му розпочнеться будівництво двох станцій метрополітену на Виноградар.