Компанія «Міжнародні авіалінії України» може подати в суд на Ryanair. Причина – початок продажу ірландським лоукостером квитків без попереднього отримання дозволу на таймінги, тобто вільний час для обслуговування в аеропорту. Про це з посиланням на Reuters повідомляє Центр транспортних стратегій.

«Слоти, які вони очікують отримати, зайняті рейсами МАУ, транзитними рейсами, де час з'єднання дуже важливий, де ми знаємо, і ми вже це розуміємо, інфраструктура аеропорту в ці години пік є для нас вузьким місцем. [...] Якщо це рішення зашкодить «Міжнародним авіалініям України, так, ми безумовно будемо захищати наші інтереси в суді», – цитують президента МАУ Юрія Мірошникова.

Раніше занепокоєння з приводу старту продажу квиктів Ryanair висловлював генеральний директор аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін.

«Часові проміжки, які вони вказують у системі продажів як час вильоту з Борисполя, ми не можемо надати, тому що вони збігаються з періодами ранкових і вечірніх пікових розльотів. У ці відрізки навіть зараз йде перевищення пропускної спроможності аеропорту на годину-дві. Проте компанія вказує саме той час, який ми їй не підтверджували. Більше того, вони навіть ще не запросили у нас слоти», – цитувало Рябікіна видання LIGA.

За його словами, компанія оповістила лоукостера, що у вказаний ним час не може обслужити його літаки. Приліт Ryanair у пікові години «створить колапс в аеропорту».

Вирішити проблему «Бориспіль» пропонує збільшенням щоденних рейсів Ryanair до 15: «Тоді ми зможемо спеціально під них відкрити термінал F, це мінімальна кількість рейсів для його беззбиткової експлуатації».

 Ryanair підписав угоди про співпрацю з аеропортами Борисполя і Львова 23 березня.

 Ryanair планує розпочати польоти з України за 15 напрямками (10 із Києва та 5 зі Львова) восени 2018 року. Вартість квитків стартує від 10 євро.