Лоукостер Ryanair не узгодив з аеропортом «Бориспіль» часові слоти, на які продає квитки, а летовище не може їх надати, оскільки це пікові години. Про це розповів в інтерв’ю LIGA гендиректор аеропорту Павло Рябікін.

«Часові проміжки, які вони вказують у системі продажів як час вильоту з Борисполя, ми не можемо надати, тому що вони збігаються з періодами ранкових і вечірніх пікових розльотів. У ці відрізки навіть зараз йде перевищення пропускної спроможності аеропорту на годину-дві. Проте компанія вказує саме той час, який ми їй не підтверджували. Більше того, вони навіть ще не запросили у нас слоти», – каже Рябікін.

За його словами, компанія оповістила лоукостера, що у вказаний ним час не може обслужити його літаки. Приліт Ryanair у пікові години «створить колапс в аеропорту».

Вирішити проблему «Бориспіль» пропонує збільшенням щоденних рейсів Ryanair до 15: «Тоді ми зможемо спеціально під них відкрити термінал F, це мінімальна кількість рейсів для його беззбиткової експлуатації».

 Ryanair почне літати з України за 15 напрямками (10 із Києва та 5 зі Львова) восени 2018 року. Вартість квитків стартує від 10 євро.