У Верховній Раді зареєстрували законопроект, яким хочуть заборонити українським артистам виступати на території Росії, тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей, а також в Криму.

Проектом Закону №6660 пропонують заборонити виступати на території Росії та окупованих територіях України, окрім випадків, коли: гастролер до початку відповідного заходу надав організаторам письмову заяву про засудження окупації території України державою-агресором за формою, встановленій Кабінетом Міністрів України, а також, коли гастролери «неодноразово публічно засуджували окупацію території України державою-агресором, про що є відповідні публікації в засобах масової інформації».

Авторами цього законопроекту є нардепи від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко, Юрій Левченко, Михайло Головко та Олег Осуховський.

Цим законопроектом також хочуть заборонити виступати на території окупованого Криму та тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей іноземним артистам.

Порушення заборони карається штрафом до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів (120 тисяч гривень) громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.