8-9 червня відбудеться Kyiv Wine 2019 – фестиваль вина та їжі від Good Wine, який проведуть у просторі M82 на Подолі. На заході обіцяють винні дегустації, фудмаркет, бранчі, винні бари, фермерський обід, а також майстер-класи від місцевих та європейських шеф-кухарів.

Розповідаємо, куди піти на Kyiv Wine і що спробувати.

Винні дегустації

Лише у перший день фестивалю, 8 червня, гості зможуть взяти участь у дегустації вина без обмежень у великому дегустаційному залі. «Більш ніж 90 виноробів з 20 країн приїдуть в Україну для того, щоб взяти участь у фестивалі», – розповідають організатори події.

Також першого дня працюватиме особлива зона дегустаційного залу Selective Wines з винами від тисячі гривень. Представлені там напої – особистий вибір сомельє за принципом: найкраще з регіону, сорту або від визначного виробника.

В іншій частині залу можна буде поспілкуватися з виробниками бургундського вина Domaine Bertagna, яке називають культовим, та виробниками сімейних шампанських домів – Taittinger і Lamiable.

Окрема локація фестивалю – це Champagne Bar з лінійкою шампанського, видатними винами та окремим меню у форматі seafood bar. У вартість квитка в цю зону входить сет із шампанського Taittinger і чорної ікри від Black Caviar та дегустація вин Gavi – La Scolca.

Коли: субота, 8 червня, 12:00-19:00 – неділя, 9 червня, 12:00-19:00

Скільки: вхід вільний за квитком Kyiv Wine 2019

Лекція про сир і вино

Сирна лекція відбудеться 8 червня. На ній розкажуть, як гармонійно формувати сирне плато. «Розпочнемо з класичного поєднання французького брі та шардоне Baron d’Arignac і перейдемо до більш багатогранних сирів», – розповідають організатори.

Коли: субота, 8 червня, 15:00

Скільки: 350 гривень

Їжа

На події одночасно працюватимуть 25 закладів. Це Good Girl, «Бездельники», Beef, «Любимый дядя», Lucky, Fish & Pussycat, Mimosa Brooklyn Pizza, Tin Tin, Make My Cake та Bakehouse. Ресторани створили меню, яке можна буде спробувати лише на фестивалі.

На Kyiv Wine 2019 можна буде скуштувати новозеландські устриці (85 грн за штуку), які привезуть спеціально для фестивалю, сендвічі з пастрамі (280 грн), піти з мізками (200 грн), креветки панко (200 грн), бургундські равлики (30 грн за штуку), лобстер-роли (сет 490 грн) і веганське кокосове морозиво (95 грн).

Фестиваль стане стартом для двох нових проектів, які ще не відкрилися – Slice від авторів Mimosa Brooklyn Pizza та Sush за мотивами Fish&Pussycat.

Коли: 8-9 червня

Скільки: вхід вільний за квитком Kyiv Wine 2019

Страви від шефів

Усі дні фестивалю працюватиме Live Kitchen Zone. Упродовж двох днів у цій зоні дев’ять шефів готуватимуть улюблені страви з літніми продуктами.

8 червня


13:30 – 14:10 Анастасія Голобородько та Олексій Огороднійчук (боул із ферментованими овочами);

15:00 – 15:40 Давіде Станьї (La Campofilone, Болонья) (лінгвіні з чорнилом каракатиці з маслом, лимоном і ботаргою);

16:30 – 17:10 Давід Веенстра (Ekro VanDrie Group, Нідерланди) та Алік Мкртчян (стейк рібай з печеними овочами та часниково-оливковим соусом);

18:00 – 18:40 Ілля Сьомін (бао-тост з азійським гуакамоле та лососем).

9 червня


13:30 – 14:10 Andrey Young Chef (срібний лосось з трюфелем);

15:00 – 15:40 Олексій Краковський (фірмова запечена капуста з тхіною);

16:30 – 17:10 Ігор Крамаренко (чорна тріска з маринованими огірками в стилі Nikkei).

Скільки: вхід вільний за квитком Kyiv Wine 2019.

Майстер-класи BBQ

Майстер-класи з барбекю проводитимуть на «розумному» грилі Kamado Joe шеф-кухарі Алік Мкртчян (учасник проекту майстер-шеф та головний по м’ясу в Good Wine), Роберт Прядченко, Едгар Бурс і Девід Вінестра з Нідерландів.

У вартість квитка на майстер-клас входять два стейки нідерландської телятини Ekro, овочі, чотири бокали вина та все необхідне для приготування.

Коли: 8 та 9 червня

Скільки: 1 200 гривень

Каліфорнійський бранч

На фестивалі можна буде скуштувати веганський каліфорнійський бранч.

У меню: батат із соусом на основі кокосового йогурта, авокадо з гімалайською сіллю та хлібом на заквасці, а також боул з чіа, чорничним йогуртом, квітами та гранолою. До кожної страви подаватимуть каву.

У бранчі можуть взяти участь лише 50 людей.

Коли: неділя, 9 червня, 12:00

Реєстрація

Скільки: вхід вільний за квитком Kyiv Wine 2019.

Фермерський обід

Великий фермерський обід відбудеться 9 червня. Його готуватимуть українські шеф-кухарі Андрей Северенчук (Win Bar), Едуард Канаряк (DOM1) та Міралі Ділбазі («Гостерія Хата Подопригора»). Кураторки заходу – гастроспільнота Foodies.

На обід подаватимуть спаржу, молодий горох, квітки цукіні, українські сири та вино. Гості скуштують рибу, а на десерт – фрукти та ягоди. Оздобленням обіду займається художниця Маша Рева, яка створила арт-об’єкти із сезонних продуктів.

Коли: неділя, 9 червня, 15:00

Скільки: 750 гривень

Квитки

Вартість основного квитка на два дні фестивалю – 850 гривень, у день події – 1 050 гривень. Придбати квитки можна за лінком.

У вартість основного квитка на два дні входить:

  • відвідування основного дегустаційного залу (500 вин з більше ніж 20 країн) та безпосередня дегустація вин (без обмежень та оплати за кожен келих окремо);
  • професійний дегустаційний келих Spiegelau;
  • кулінарні майстер-класи від шеф-кухарів у зоні Live Kitchen, які готуватимуть свої улюблені літні страви;
  • відвідування Food Market (25 ресторанів зі спеціальним меню, їжа оплачується окремо та не входить у вартість квитка на фестиваль).

Квиток у дегустаційну зону Selective Wines – 2 500 гривень.

Квиток у зону Taittinger Lounge з баром шампанського – 4 500 гривень.

Мапа фестивалю