Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україні щодня гине двоє дітей і четверо отримують поранення, звітує UNICEF. Більшість поранень діти отримують внаслідок використання окупантами вибухової зброї.

Загалом із 24 лютого щонайменше 262 дитини загинули та 415 отримали поранення.

«Майже 100 днів війни в Україні призвели до руйнівних наслідків для дітей у таких масштабах і темпах, яких не було від часів Другої світової війни», – повідомляють у фонді.

Також постраждала кожна шоста «безпечна школа», яку підтримує UNICEF на сході країни. Сотні інших шкіл по всій країні також пошкоджені, кажуть у дитячому фонді ООН.

За час повномасштабної війни з росією в Києві внаслідок воєнних дій постраждали 29 дітей, з них чотири загинули, повідомляє Київська міська військова адміністрація.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У березні Генасамблея ООН проголосувала за резолюцію, яка вимагає від РФ припинити напад на Україну, а також вивести війська з території суверенної держави.

За проголосувала 141 держава, проти – пʼять (серед них – росія, білорусь, КНДР, Сирія й Еритрея).

Благодійний проєкт «Мамо, я бачу війну» зібрав колекцію з понад 12 тисяч дитячих малюнків про війну і мир в Україні. Організатори планують провести низку виставок у різних країнах, щоб світ не забував про війну в Україні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка та фото: UNICEF