Фестиваль «Чілдрен Кінофест» з 2 жовтня запускає другий конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми.

До участі приймаються стрічки, створені дітьми у віці від 7 до 14 років. Десять фільмів-фіналістів покажуть у рамках V «Чілдрен Кінофесту» 2 червня 2018 року. Переможець отримає 20 тисяч гривень.

«До участі у конкурсі приймаються фільми тривалістю від 1 до 8 хвилин, без жанрових і тематичних обмежень. Для подачі роботи на конкурс потрібно завантажити готове відео на один із безкоштовних онлайн-сервісів і заповнити заявку на сайті», — кажуть організатори.

Прийом заявок — з 2 жовтня 2017 року по 20 квітня 2018 року включно. Кожен учасник може подати на конкурс до 5 робіт.

Десятку фіналістів оголосять 18 травня. Ці десять фільмів будуть показані на найбільшому екрані країни у кінотеатрі «Київська Русь» у рамках V «Чілдрен Кінофесту».

Гран-прі конкурсу дитячих фільмів «Чілдрен Кінофест» 2017

3 червня під час закриття фестивалю оголосять переможців конкурсу на Найкращий український дитячий фільм.

У 2016-2017 роках у рамках «Чілдрен Кінофесту» вперше відбувся конкурс фільмів, знятих дітьми. До участі у конкурсі було подано більше від 130 заявок. Переможцем стала юна Поліна Шевченко з Дніпра з мультиком «Як завести кошеня».

У 2017 року Фестиваль кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» відбувся у 21 місті. У 2018 році фестиваль триватиме в Україні з 25 травня по 3 червня.