Нові версії iPhone і наступне покоління розумного годинника Apple Watch показала компанія Apple на традиційному заході Apple Event. The Village Україна розповідає про всі новинки, які Apple представила у Театрі Стіва Джобса 12 вересня.

Три нові версії iPhone мають назви iPhone XS, iPhone XS Max і iPhone XR. Нове покоління смартфонів Apple замінить модель iPhone X, анонсовану рік тому. Окрім того, всі нові iPhone обійдуться без отвору для навушників діаметром 3,5 мм. Враховуючи те, що Apple зняла з виробництва моделі iPhone 6S i iPhone SE, компанія фактично повністю відмовилася від стандартного отвору для навушників.

iPhone XS i iPhone XS Max

Заміною iPhone X можна назвати iPhone XS. Приставка у вигляді літери S позначає модель iPhone між двома поколіннями. XS має таку саму стартову ціну, як і торішня модель – $999. Аналогічний і розмір дисплею – 5,8 дюйма з технологією Super Retina. Утім, в Apple кажуть, що екран нової версії на 60% краще демонструє різницю в кольорах.

Своєю чергою, преміальна модель iPhone XS Max (від $1099) стала першим в історії Apple смартфоном із можливим об’ємом фізичної пам’яті у 512 гігабайтів. Рекордним XS Max і в тому, що стосується розміру дисплею – 6,5 дюйма. Як і у випадку з XS, ця модель використовує екран на увесь корпус телефону – за винятком горизонтальної вставки для системи Face ID згори дисплею.

Відео Wired

Нові iPhone мають подвійні ширококутні камери на 12 мегапікселів з можливістю редагування глибини різкості після зйомки. Також пристрої отримали більш стійкі екрани і батареї, чотири мікрофони для запису звуку у форматі стерео і технологію Dual Sim Dual Standby для повноцінної роботи з двома SIM-картами – вперше для бренду iPhone.

Нові смартфони Apple працюють на основі нового чипу A12 Bionic. За словами представників Apple, він на 15% швидший, ніж попередня версія. Покращену продуктивність та швидкість роботи Apple продемонстрували на новій грі від розробників The Elder Scrolls: Skyrim – Bethesda Softworks. The Elder Scrolls: Blades – це нова мобільна частина відомої серії рольових ігор, розроблена спеціально для платформи iOS. Реліз гри очікується цієї осені. Також можливості нового чипу показали на AR-іграх на кшталт баскетбольного симулятора Homecourt.

iPhone XR

Третій смартфон Apple, анонсований на Apple Event 2018 – iPhone XR. Це більш демократична версія iPhone у конфігураціях 64, 128 і 256 гігабайтів – від $750. Діагональ дисплею XR – 6,1 дюйма. Утім, він використовує не технологію Super Retina, а LCD-екран. Видання The Verge називає iPhone XR «новим стандартом iPhone».

Відео The Verge

iPhone XR буде доступний у шести кольорових рішеннях, включно з червоним і кораловим. XR також працює на основі чипа A12 Bionic і має підтримку двох SIM-карток. У порівнянні з двома дорожчими версіями iPhone, XR не має подвійних камер і технології 3D Touch. Якщо корпус XS i XS Max є сталевим, то XR – алюмінієвий.

Apple Watch Series 4

Окрім того, Apple показала нове покоління Apple Watch – найбільш популярного пристрою не лише у сфері розумних годинників, а й найбільш популярного годинника у світі.

Особливістю четвертої серії Apple Watch є відмова від рамки над екраном і на 30% більший дисплей. Користувацький інтерфейс пристрою повністю переробили. Понад те, новий процесор пристрою називають вдвічі швидшим за процесор попереднього покоління.

Окрім того, новий Apple Watch стане першим продуктом із вбудованим електричним сенсором роботи серця. Це перший комерційний продукт зі здатністю проводити електрокардіограму, доступний в американських магазинах.

Коли надійдуть у продаж

iPhone XR буде доступний у конфігураціях 64, 128 і 256 гігабайтів і коштуватиме від $750. iPhone XS у таких самих конфігураціях – від $999. Своєю чергою, iPhone XS Max коштуватиме від $1099.

Замовити iPhone XS i iPhone XS Max, як і новий Apple Watch, можна буде з 14 вересня. Доставити перші телефони на 30 визначених ринків Apple планує 21 вересня. 28 вересня доступ до нових iPhone отримають ще кілька десятків ринків – але не Україна. Замовлення на iPhone XR можна буде оформлювати з 19 жовтня, а надійдуть до продажу вони 26 жовтня.

Окрім того, традиційно Apple знизила ціни на попередні версії iPhone. iPhone 7 тепер коштує у США $449, а iPhone 8 – $599.

Фото: Apple