Три нові версії iPhone показала компанія Apple на спеціальному заході Apple Event. Нові смартфони від Apple мають назви iPhone XS, iPhone XS Max і iPhone XR.

Нові пристрої мають інтегровані дисплеї у форматі, який уперше використали у минулорічній моделі iPhone X. Розмір дисплею iPhone XS становить 5,8 дюйма, iPhone XR – 6,1 дюйма, а iPhone XS Max – 6,5 дюйма. Розмір дисплею iPhone XS Max – найбільший в історії смартфонів Apple.

Нові iPhone працюють на основі процесора A12 Bionic і мають подвійні камери на 12 мегапікселів. Також пристрої отримали покращені батареї, чотири мікрофони для запису звуку у форматі стерео і технологію Dual Sim Dual Standby для повноцінної роботи з двома SIM-картами.

iPhone XR буде доступний у конфігураціях 64, 128 і 256 гігабайтів і коштуватиме від 750 доларів. iPhone XS у таких самих конфігураціях – від 999 доларів. Своєю чергою, iPhone XS Max коштуватиме від 1099 доларів і стане першим смартфоном Apple із об'ємом пам'яті у 512 гігайбатів.

Замовити iPhone XS i iPhone XS Max можна буде з 14 вересня. Доставити перші телефони на 30 визначених ринків Apple планує 21 вересня. 28 вересня доступ до нових iPhone отримають ще кілька десятків ринків – але не Україна.

Замовлення на iPhone XR можна буде оформлювати з 19 жовтня, а надійдуть до продажу вони 26 жовтня.

Окрім того, традиційно Apple знизила ціни на попередні версії iPhone. iPhone 7 тепер коштує у США 449 доларів, а iPhone 8 – 599 доларів.

Водночас, як повідомляє The Verge, Apple відмовилася від виробництва iPhone X, iPhone SE i iPhone 6S.

 Також під час Apple Event 2018 анонсували нову версію розумного годинника Apple Watch. У ньому вбудований сенсор для електрокардіограми.

Обкладинка та фото: Apple