У блозі соцмережі X (Twitter) розповіли про плани компанії на 2024 рік, серед яких «поліпшення реклами» й можливостей пошуку за допомогою штучного інтелекту й запуск P2P платежів, тобто грошових переказів від однієї людини іншим людям.

Наприклад, у соцмережі планують показувати більш релевантний контент, удосконалюючи функцію «Переглянути схожі публікації» на базі штучного інтелекту xAI.

Щодо грошових переказів, то, за даними СNBC, платіжна дочірня компанія X під назвою X Payments LLC отримала ліцензії на переказ грошей лише в 14 штатах США.

Зараз соцмережа має більше 320 тисяч користувачів із 65 країн. У 2023 році в X запустили чат-бот Grok на основі ШІ для власників преміумпідписки, а також аудіо- й відео дзвінки. Також там кажуть, що взаємодія користувачів із рекламою зросла на 22%.

   

У жовтні 2022 року власником Twitter став Ілон Маск, який придбав компанію за 44 мільярди доларів й анонсував створення на базі Twitter «нового застосунку X для всього». Маск майже відразу звільнив топменеджмент компанії, запровадив плату за галочку верифікації у Twitter і почав стягувати плату за двофакторну аутентифікацію через SMS. 

Наприкінці липня 2023-го соцмережа змінила лого на Х й оновила кольорове оформлення, а у вересні Ілон Маск заявив, що хоче зробити X (Twitter) повністю платним. Також стало відомо, що платформа планує збирати біометричні дані користувачів і видалити функцію блокування.

Політика Ілона Маска в X (Twitter) допомогла поширити російську пропаганду, свідчить звіт Єврокомісії.

За оцінкою видання Axios, що посилається на фонд Fidelity, який володіє часткою в X Holdings, вартість компанії впала на 71% після того, як соцмережу купив Ілон Маск, а також змінив її назву.