Український стартап Respeecher допоміг з озвучуванням героїв для нового фільму Netflix «Рай» (Paradise), повідомила команда.

Компанія отримала згадку в титрах, де зазначено, що у фільмі використаний синтетичний голос, створений за допомогою технологій Respeecher аудіохудожницею Ерін Ямабе.

Більше деталей у команді пообіцяли надати згодом.

 

Фото: Respeecher

 

«Рай» – антиутопічний науково-фантастичний трилер, де зображений світ, у якому за гроші можна придбати роки життя. Реліз відбувся 27 липня, фільм доступний для перегляду українською мовою.

   

Respeecher – це український стартап, який завдяки технологіям штучного інтелекту (нейромереж) використовують для копіювання й генерації різних голосів.

Стартап, зокрема, створював голоси юного Люка Скайвокера для останньої серії серіалу «Мандалорець» від Disney та Дарта Вейдера для серіалу про Обі-Вана Кенобі, а також працював над грою God of War Ragnarok для PlayStation.

   

Редакція The Village Україна побувала в київському офісі компанії та розпитала співзасновника Respeecher Олександра Сердюка про роботу на голлівудські студії під час повномасштабної війни й найбільш відомі голоси далекої галактики.