Сервіс Bolt запровадив нові функції безпеки, щоб запобігти ризикованим ситуаціям на дорозі під час поїздок у таксі.

Ці функції діятимуть у всіх містах України, де працює сервіс.

Що змінилося

Компанія обмежуватиме час, який водій може проводити онлайн: якщо працювати за кермом, треба відпочивати, щоб перевтома не впливала на процес водіння, пояснюють у Bolt.

Моніторинг непередбачуваних зупинок. Якщо автівка стоятиме на дорозі, але «природних причин» для її зупинки немає, система надсилатиме повідомлення водію й пасажиру, щоби дізнатися, чи все в порядку (з урахуванням щільності трафіку). Також про ситуацію повідомлятимуть працівника служби підтримки. Таким способом сподіваються швидко зреагувати на несправності й аварії на дорозі.

Верифікація облікового запису: водій повинен мати дійсний акаунт і регулярно робити селфі, щоб підтверджувати свою особу. Також водії з низьким рейтингом можуть втратити доступ до платформи.

У Bolt додають, що кнопкою SOS, яку водій чи пасажир може натиснути в разі екстреної чи небезпечної ситуації, за червень натиснули 85 разів, але лише в 3% випадків це було за призначенням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Послуги Bolt доступні у 21 обласному центрі, а також у Кривому Розі, Білій Церкві, Дрогобичі, Кам’янці-Подільському, Трускавці, Мукачеві.


За ризиковане водіння електросамоката Bolt знижуватиме швидкість і блокуватиме користувачів на тиждень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі