Рекордну кількість ФОПів за останні три роки відкрили українці в червні, повідомляє «Опендатабот».

У червні підприємцями стали більш ніж 31 тисяча українців. Це водночас і найбільший показник за період повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Востаннє більше 30 тисяч нових ФОПів реєстрували в червні й липні 2020 року.

Загалом за перше півріччя 2023 року українці відкрили трохи менше 134 тисяч нових справ, що становить 70% від кількості відкритих ФОПів за весь 2022 рік.

Найбільше ФОПів відкривали у сфері роздрібної торгівлі (38 тисяч українців). Другий за популярністю КВЕД – комп’ютерне програмування й консультування, який був найбільш популярним до початку повномасштабної війни (12 тисяч підприємців). Третє місце займає «Надання індивідуальних послуг» (більше восьми тисяч ФОПів).

Найчастіше ФОПи за перше півріччя 2023 року відкривали в Києві (трохи більше 19 тисяч). Друге й третє місця – за Дніпропетровською і Львівською областями (майже 12 тисяч і 10 тисяч відповідно).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Верховна Рада підтримала законопроєкт, згідно з яким із серпня скасують єдиний податок за ставкою 2% для ФОП. Підприємці могли перейти на сплату єдиного податку за ставкою 2% з «воєнними» особливостями з 1 квітня 2022 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі