Twitter пригрозив судом компанії Meta через нібито крадіжку інтелектуальної власності для створення соцмережі Threads, яка синхронізується з Instagram, повідомляє Reuters.

Адвокат Twitter Алекс Спіро надіслав гендиректору Meta Марку Цукербергу листа зі звинуваченнями у крадіжці комерційної таємниці, зокрема через запрошення на роботу колишніх співробітників Twitter.

За його словами, Meta навмисно залучила до розроблення Threads колишніх працівників Twitter, які «неналежно зберігали документи й електронні пристрої Twitter». Утім, анонімний експрацівник Twitter на одній із посад високого рангу розповів Reuters, що він не знає колег, які тепер працюють над Threads або взагалі в Meta.

Ілон Маск уже прокоментував ситуацію й заявив, що «конкуренція – це добре, але шахрайство – ні».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Meta 6 липня 2023 року запустила застосунок Threads в Instagram. За перші чотири години після запуску до аналога Twitter долучилися понад 5 мільйонів людей. The Village Україна уже доєдналися до Threads. Знайти акаунт можна тут.


Застосунок Meta може стати альтернативною платформою для користувачів Twitter, які вирішили залишити соцмережу після того, як її власником став Ілон Маск, вважають у Bloomberg. Іншим конкурентам Twitter, як-от Mastodon і Bluesky, не вдалося запропонувати «життєздатну альтернативу», відзначає редакція.

Думку поділяють у Forbes. Там зазначають, що така статистика є «першою ознакою того, що відгалуження Instagram може становити серйозну загрозу для Twitter, який останнім часом був затьмарений технічними збоями та непопулярними змінами».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі