IT-пасіку від українсько-польських розробників AmoHive відкрили на Київщині, повідомляє проєкт USAID «Економічна підтримка України».

Пасіку обладнали на території бази «Балтаси», поблизу селища міського типу Гребінки на Київщині. Наразі там обладнали десять експериментальних вуликів. Вони оснащені сонячними панелями й сенсорами, якими бджоляр може керувати зі смартфона. Через застосунок можна перевірити температуру, вологу й кількість назбираного меду у вулику.

Вулики вже заселили бджолиними родинами трьох порід. Моніторинг має допомогти дізнатися, як різні показники температури й вологи впливають на захворюваність бджіл, а також кількість зібраного меду.

На локації також проводитимуть навчання для дітей і школярів за напрямом «Інформатика та бджільництво». Творці AmoHive сподіваються, що це створить нові робочі місця у високотехнологічних сферах, зокрема Data Science.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Про створення IT-пасіки в Київській області від AmoHive вперше стало відомо 24 січня 2023 року. Уже в грудні 2022-го українсько-польські розробники перемогли в міжнародному конкурсі European Bee Award у номінації «Інноваційні та технологічні рішення».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі