Освітня платформа Prometheus запускає безоплатний курс про роботу з ChatGPT.

Мета цього курсу – допомогти в максимально короткий термін опанувати ChatGPT й зрозуміти всі його можливості. Автором і лектором курсу став регіональний директор Microsoft і виконавчий директор DevRain Олександр Краковецький.

Курс призначений для всіх, хто чув про ChatGPT, але ще не почав із ним працювати, зокрема для маркетологів, копірайтерів, розробників програмного забезпечення, викладачів, науковців, журналістів, школярів, студентів, підприємців, офісних працівників.

Обіцяють навчання за принципом learning by doing, тобто кожен крок відразу буде відпрацьовуватися на практиці. Курс складається з десяти навчальних модулів, восьми відеолекцій від двох до п’яти хвилин і чотирьох скринкастів.

Загалом це півтори години навчання, за які слухачі курсу мають дізнатися, як користуватися штучним інтелектом у більш ніж 20 різних ситуаціях, а також навчаться формулювати запити так, щоб отримувати коректні відповіді, і зрозуміють, за яких сценаріїв ChatGPT може бути ефективним, а за яких – ні.

Курс стартує 6 червня, але зареєструватися можна зараз за посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT запустила в листопаді 2022-го компанія OpenAI, яку заснували Ілон Маск і Сем Альтман. Чат-бот уміє створювати тексти, перекладати, вести діалоги, писати вірші й жартувати. Доступність інструменту викликала дискусії щодо академічної доброчесності й дезінформації. В Україні штучний інтелект став доступним у лютому 2023 року.

У березні 2023-го компанія OpenAI випустила нову «більш потужну» версію штучного інтелекту ChatGPT. Водночас оновлений ШІ все ще не надійний, він викривляє факти й допускає помилки в судженнях, зазначали в OpenAI.

Також у березні 2023-го відкритий лист із закликом призупинити розвиток систем ШІ підписали Ілон Маск і співзасновник Apple. Автори листа закликають усі лабораторії, що розробляють програми ШІ, потужніші за ChatGPT-4, призупинити роботу щонайменше на пів року. Пауза потрібна, щоб розробити й упровадити протоколи безпеки для програм штучного інтелекту.

Після цього розробники ChatGPT заявили, що підвищують рівень безпеки чат-бота. Ми розповідали, як саме.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі