Google буде позначати зображення, згенеровані штучним інтелектом, пише Bloomberg.

Нові інструменти запустять, щоби зменшити поширення «фотореалістичних фейків» і дезінформації.

Одна з функцій має назву «Про це зображення». Вона надає додатковий контекст щодо того, коли зображення або подібні фото були проіндексовані Google й де вони вперше з’явилися в мережі, тобто користувачі зможуть визначити першоджерело зображення.

Крім того, Google працюватиме з іншими платформами, щоб переконатися, що вони також додають відповідну примітку до файлів, згенерованих штучним інтелектом. Нова функція стосується, зокрема, Midjourney і Shutterstock.

Перше нове доповнення з’явиться в «найближчі місяці», зазначає TechCrunch. Щоб скористатися функцією, користувачам потрібно буде натиснути три крапки на зображенні в результатах пошуку Google Images, виконати пошук за зображенням або знімком екрана в Google Lens чи провести пальцем угору в застосунку Google. Пізніше отримати доступ до цієї функції можна буде у веббраузері Google Chrome на мобільному телефоні й комп’ютері. Спочатку функція буде доступна лише в США й лише англійською мовою.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Чиказькому універститеті створили інструмент, що допомагає художникам захистити свої роботи, опубліковані в інтернеті, і боротися зі штучним інтелектом у мистецтві. Це сталося після того, як троє художників подали судовий позов проти Stability AI і Midjourney, авторів артгенераторів штучного інтелекту Stable Diffusion і Midjourney, а також платформи DeviantArt, яка створила артгенератор штучного інтелекту DreamUp.


Google Maps також запустили 3D-карти, створені штучним інтелектом. Завдяки новій функції Immersive View можна буде візуалізувати кожен відрізок маршруту.


Користувачам Android й iOS із підпискою на Google One також доступний інструмент Google, що видаляє зайві деталі з фото за допомогою ШІ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі