«Укрпошта» запустила першу роботизовану лінію сортування посилок, повідомив гендиректор Ігор Смілянський.

Завдяки цьому швидкість оброблення дрібних посилок виросла із 400 штук за годину до восьми тисяч за годину. Наприклад, одна смуга може сортувати 150 тисяч посилок на добу, тобто ввосьмеро більше, ніж раніше обробляли вручну.

Смілянський зауважив, що таким способом удалося підвищити не лише показник швидкості, але й точності сортування. За його словами, цей проєкт «загальмував», бо міжнародні компанії були не готові постачати в Україну під час повномасштабної війни.

Тому цю сортувальну смугу створили українські розробники UISLabs. Більше 90% її складових виготовили на 10 різних промислових підприємствах України (включно з металом з «Азовсталі»). Гендиректор додав, що лінії придбали на власні кошти «Укрпошти» й «за результатами прозорого тендеру».

У 2023 році планують встановити «як мінімум» чотири чи п’ять нових ліній сортування, а в першій половині 2024 року – повністю перейти на автоматизоване сортування відправлень по всій країні.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Перед повномасштабним вторгненням, у лютому 2022 року, «Нова пошта» відкрила в Дніпрі повністю автоматизований термін, у якому посилки сортують роботи. Там можуть опрацьовувати до 26 тисяч посилок на годину.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі