«Нова пошта» відкрила в Дніпрі повністю автоматизований термін, у якому посилки сортують роботи. Там можуть опрацьовувати до 26 тисяч посилок на годину.

Навесні 2022 року в терміналі планують встановити ще одну лінію сортування, що збільшить кількість посилок на годину до 36 тисяч.

За словами CEO «Нової пошти» Олександра Бульби, це вдвічі прискорить оброблення посилок у трьох областях (Дніпропетровська, Донецька й Харківська), а також відкриє 500 додаткових робочих місць.

На будівництво терміналу загалом витратили близько 41,5 мільйона євро: «Нова пошта» виділила 28,5 мільйонів, а Європейський банк реконструкції й розвитку (ЄБРР) – 13 мільйонів євро.

Для сортування великогабаритних посилок (до 30 кілограмів) закупили обладнання нідерландської компанії MHS Global, а для відправлень до 2 кілограмів використовують автоматизовану лінію від литовських виробників із Equinox.

Також для перевезення вантажів використовують робовізки українського виробництва SBR. Вони можуть перевозити до 300 кілограмів на собі, а ще 1000 кілограмів – тягнути за собою.


У січні 2022-го «Нова пошта» змінила тарифи. Посилки відтепер розділятимуть за вагою (до 2, 10 і 30 кілограм) і ті, вага яких буде найбільш популярна, матимуть нижчу вартість відправлення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: «Нова пошта»