Сервіс Take It Down, який дозволяє видалити свої зображення з інтернету, створив Національний центр зниклих й експлуатованих дітей США. Частково робота сервісу фінансується компанією Meta Platforms, яка є власником Facebook і Instagram. 

«Новий онлайн-інструмент має на меті повернути контроль підліткам або людям, які колись були підлітками, і видаляти з інтернету відверті зображення й відео про себе», – пише The Guardian.

Сайт дозволяє будь-кому анонімно й без завантаження фактичних зображень створити те, що по суті є цифровим відбитком цього зображення. Потім цей відбиток (унікальний набір чисел, який називається «хеш») потрапляє в базу даних, і технічні компанії, які погодилися брати участь у проєкті, видаляють зображення зі своїх сервісів.

Платформами-учасниками є Facebook й Instagram, Yubo, OnlyFans і Pornhub. Якщо зображення розміщено на іншому сайті або надіслано через зашифровану платформу, його не буде видалено. Якщо оригінальне зображення буде змінене (обрізане чи з емодзі) воно стає новим зображенням і тому потребуватиме нового набору цифр.

Глобальний керівник служби безпеки Meta Антігона Девіс сказала, що Take It Down є одним із багатьох інструментів, які компанія використовує для боротьби з жорстоким поводженням з дітьми і їх експлуатацією на своїх платформах.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Інструмент Google, що видаляє зайві деталі з фото за допомогою ШІ, тепер доступний на Android та iOS.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі