Notion випустив власний інструмент Notion AI, який генерує тексти за допомогою штучного інтелекту, пише Engadget. 

Сервіс буде корисний для створення нового контенту, а також допоможе узагальнювати довгі документи, виокремлювати основне з набору нотаток, виправляти граматичні помилки й перекладати іншими мовами, кажуть у компанії.

Щоби почати працювати з Notion AI, потрібно натиснути «пробіл» на клавіатурі в новому документі Notion. Штучний інтелект запропонує написати пост для блогу або соцмереж, есе, «креативну історію» або навіть пресреліз.

Компанія пропонує 20 безплатних відповідей ШІ для всіх користувачів до 5 квітня 2023-го включно, після цього доведеться платити по 10 доларів на місяць. Можна оформити річну передплату на один із трьох тарифних планів (Plus, Business і Enterprise), це на 20% дешевше.

У Notion кажуть, що до й під час тестувань альфа-версії сервісу до черги очікування додалися понад два мільйони людей. Статистика показала, що більшість тестувальників не просила ШІ писати дописи або листи «з нуля», а використовувала інструмент для вдосконалення власних текстів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT запустила в листопаді 2022-го компанія OpenAI, яку заснували Ілон Маск і Сем Альтман. ChatGPT уміє створювати тексти, перекладати, вести діалоги, писати вірші й жартувати. Доступність інструменту викликала дискусії щодо академічної доброчесності й дезінформації.

18 лютого ChatGPT запрацював в Україні. Програма не працюватиме лише на тимчасово окупованих Росією територіях, «щоб вороги не використовували її для антиукраїнської пропаганди».


The Village Україна попросили штучний інтелект зробити рекламу для київського ЖК. Ось результати експерименту.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі