Кількість щоденних активних користувачів Facebook досягла понад два мільярди людей уперше з моменту запуску соцмережі, повідомляє Engadget із посиланням на дані квартального звіту компанії Meta.

В останньому кварталі 2022-го Facebook залучив 16 мільйонів нових користувачів. Їхня кількість продовжує зростати попри масштабні скорочення в Meta. Facebook є найбільшим джерелом рекламних доходів для корпорації.

Дохід компанії в останньому кварталі року становив 32,2 мільярда доларів – на 4%, ніж за аналогічний період у 2021-му, але дещо вище за очікувані показники.

За словами засновника компанії Марка Цукерберга, у 2023-му Meta продовжить скорочувати «неефективні» проєкти й зробить своїм пріоритетом розвиток технологій генеративного штучного інтелекту (який може створювати новий контент на основі набору вхідних даних) й інвестиції в метавсесвіт.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У липні 2022-го Facebook повідомив про перше у своїй історії падіння доходів, його повʼязали з глобальним уповільненням економіки.

У вересні 2022-го Цукерберг звільнив з корпорації Meta 11 000 співробітників, коротивши штат WhatsApp, Facebook та Instagram на 13% через посилення конкуренції та втрати на рекламі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі