Марк Цукерберг скоротив штат корпорації Meta на 13% і звільнив за один день 11 тисяч співробітників, ідеться в його заяві. 

Рішення про скорочення штату у WhatsApp, Facebook та Instagram Цукерберг ухвалив через посилення конкуренції та втрату реклами. Інвестиції, на які робив ставку власник Meta, не виправдали себе, тому зараз потрібно оптимізувати витрати компанії.

«Ми скоротили витрати в нашому бізнесі, зокрема, скоротили бюджети, пільги й  нашу площу нерухомості. Ми реструктуризуємо команди, щоб підвищити ефективність. Але ці заходи самі собою не приведуть наші витрати у відповідність із зростанням наших доходів, тому я також ухвалив важке рішення відпустити людей», – написав Марк Цукерберг.

Співробітникам (уже колишнім) компанії виплачуватимуть 16 тижнів базової грошової підтримки плюс ще за два тижні за кожний рік роботи, забезпечать пів року медичного страхування, протягом трьох місяців будуть допомогати влаштуватися на роботу. А для іммігрантів організують усю потрібну підтримку. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці вересня Meta повідомляла про більш ніж 87 000 співробітників. Заплановані звільнення будуть першими значними скороченнями штату за всю 18-річну історію компанії, повідомляє The Wall Street Journal.

Водночас акції Meta в поточному році впали більш ніж на 70%. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі