В Україну доставили перших «ловців шахедів», вони вже захищають енергетичні об’єкти від російських дронів-камікадзе, повідомили в Мінцифри.

Наразі закупили шість систем протидії ворожим безпілотникам. Це комплекси радарів і засобів глушіння сигналу, які допомагають виявляти й блокувати ворожі БПЛА та випускають свої дрони.

Дрон називається Fortem DroneHunter F700, він оснащений радіолокаційним управлінням і штучним інтелектом. Може летіти на швидкості понад 100 кілометрів на годину.

«Це найсучасніші оборонні технології, які захищають стратегічні обʼєкти США», – кажуть у Мінцифри.

Міністерство опублікувало відео навчань операторів «ловців» на полігоні. «Усі готові, Усе готово!» – пише міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

До збору на «ловців» долучилися 665 тисяч людей, які загалом зібрали 152 мільйони гривень, розповів співзасновник Monobank Олег Гороховський. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Збір на «ловців» у жовтні 2022-го відкрив Monobank разом із платформою United24 й волонтером Ігорем Лаченковим. Один «ловець» коштує приблизно 50 мільйонів гривень.


Ми розповідали, як врятуватися від іранських дронів-камікадзе, що використовує РФ для атак на енергетичну інфраструктуру України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі