Виробник плеєра Stem, компанія Kano Computing, випустила плеєр із функцією, що дозволяє показувати зображення й відео, пише The Verge.

Фото: Kano

Керувати ним можна за допомогою шести кнопок і спеціального кільця. Пристрій має порт mini-HDMI, тобто його можна використовувати як проєктор «для чогось на кшталт ігрової консолі», він також підтримує Wi-Fi і стільникове з’єднання. Це не надто яскравий проєктор, але він має вбудований акумулятор, який може безперервно працювати протягом чотирьохп’яти годин.

На жорсткому диску можна розмістити обєм 256 гігабайт. Також можна додати додаткову пам’ять завдяки слоту для карток microSD. Гендиректор Kano Алекс Кляйн відзначив, що плеєри будуть продавати з попередньо завантаженим вмістом, але не уточнив, яким саме.

Він додав, що Kano все ще має близько 5 тисяч плеєрів із Donda 2 Каньє Веста, але не планує розміщувати майбутній контент музиканта на інших пристроях після «жахливих речей, які були ним сказані».

Новий плеєр коштує 600 доларів. Відсьогодні, 9 січня, приймають попередні замовлення на першу тисячу пристроїв.

За словами Кляйна, у ширшому баченні Kano хотіли створити пристрій, який змусив би користувача подивитися вгору, а не вниз, коли треба дивитися в телефон.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Музичний плеєр, створений у співпраці з Каньє Вестом, став вірусним у лютому 2022 року, коли музикант заявив, що його новий альбом (Donda 2) не виходитиме на Apple, Spotify, YouTube, Amazon і будь-яких інших стримінгах – лише на плеєрах. Але компанія-виробник апаратного обладнання припинила співпрацювати з Каньє Вестом після його антисемітських висловлювань.


У спеціальному епізоді подкасту The Village Україна про попкультуру «ВЧОМПРИКОЛ» розповідаємо про феномен (і скандали навколо) Каньє Веста. Ось текстова адаптація розмови, послухати запис можна за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі