Майже всі кафе й ресторани працюють попри відключення електроенергії, проте обіг закладів упав у середньому на 8%, ідеться в дослідженні Opendatabot з посиланням на дані компанії з автоматизації кафе й ресторанів Poster.

Після першого блекауту кількість закладів харчування, які працюють, суттєво не змінилася. Найбільше кафе й ресторанів зупинили роботу в Житомирській й Одеській областях – 35%. 

Проте впали показники обігу. Найбільше «просіли» заклади в Чернівецькій(-15%), Тернопільській(-14%) і Хмельницькій(-13%) областях. 

Після другого масованого обстрілу 23 листопада найбільше постраждали заклади в Черкаській, Рівненській, Івано-Франківській, Віницькій і Тернопільській обалстях. Проте в Житомирській області 4% закладів поновили свою роботу. 

 «Другий блекауту» скоротив обіги кафе й ресторанів ще на 8%. 

Ті, хто встановив генератори, уже адаптувалися й навіть бачать ріст у касі, розповіли в Poster. Заклади стають не лише місце, де можна поїсти чи випити кави, а й робочими хабами й «пунктами незламності».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ми розповідали, що попри обстріли й відключення в Києві навіть відкриваються нові ресторани. Ось 15 закладів, які запустили в листопаді. 


Водночас, за даними Opendatabot, масовані обстріли збільшили донейти на ЗСУ майже вдвічі за місяць.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі