Австралійський сервіс Canva запускає нову функцію, яка за допомогою штучного інтелекту генеруватиме зображення з тексту, пише The Verge.

Доступ до оновлення отримали понад 100 мільйонів користувачів, які можуть за допомогою ШІ генерувати до сотні зображень на день.

Нова функція – це вбудована в сервіс відкритої моделі глибокого навчання Stable Diffusion. Технологія має відкритий код, а тому компанії можуть безкоштовно інтегрувати її у власні продукти, пише Ain.ua.

Canva пропонуватиме користувачам «описати зображення, яке вони хочуть побачити» зі зразками запитів. Це може бути «фото», «малюнок», «3D», «візерунок» або «концептуальне мистецтво». Після цього Stable Diffusion створить сітку з чотирьох зображень, які можна використати для створення дизайну.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Раніше Microsoft запустила власний інструмент Microsoft Designer для перетворення тексту в зображення. Сервіс працює як частина пакету Office.

У вересні Meta розробила модель штучного інтелекту, яка може «декодувати» думки в слова, використовуючи неінвазивні способи відстеження мозкової активності.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі