У жовтні українці зареєстрували 21,3 тисячі ФОП і 3,2 тисячі компаній, свідчать дані Opendatabot.

Кількість реєстрацій нових бізнесів помітно скоротилася в перші дні масованих обстрілів, проте в останній тиждень місяця українці «надолужили втрачене», відзначають аналітики.

Зазвичай найбільша кількість ФОПів реєструється на початку місяця, наприкінці періоду реєстрацій стає значно менше, пояснюють в Opendatabot. Проте в жовтні показники першого й останнього тижня стабільно високі.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення в Україні зареєстрували близько 170 тисяч нових ФОП. У березні кількість нових реєстрацій обчислювалася кількома десятками, однак із квітня вона стабільно зростає й наближається до показників до повномасштабного вторгнення.

Що з ресторанним бізнесом

Заклади громадського харчування генерують 93% обігів від тих показників, які фіксували до повномасштабного вторгнення РФ, свідчать дані компанії з автоматизації закладів Poster.

На початок листопада працюють 74% закладів серед тих, що були відкриті до 24 лютого.

Що з ринком праці

Кількість вакансій уперше від 24 лютого майже не змінилася за місяць – зросла на 0,3%. Так само не зазнав змін топ-5 регіонів, де найбільше шукають працівників: другий місяць поспіль це Київська, Львівська, Дніпропетровська, Одеська й Івано-Франківська області.

У жовтні подвоїлася кількість вакансій у Донецькій області, зокрема, це пов’язано з пошуком фахівців гірничих спеціальностей, кажуть дослідники. Стабільно більшає пропозицій про роботу в деокупованій Харківській області.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Український експорт у вересні досяг рекордних показників із початку повномасштабної війни. У перший місяць осені українські підприємства експортували за кордон продукції на 4,14 мільярда доларів. Це найкращий результат із лютого 2022 року.


Advanter Group дослідила, що заважає відновитися малому й середньому бізнесу в Україні після повномасштабного вторгнення РФ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі