У перший місяць осені українські підприємства експортували за кордон продукції на 4,14 мільярда доларів. Це найкращий результат із лютого 2022 року, повідомляє Мінекономіки.

У серпні цей показник становив 3,36 мільярда. Тобто обсяг українського експорту в грошовому еквіваленті за місяць виріс більш як на 23%.

Об’єм експорту збільшився й у кількісному еквіваленті. У серпні за кордон вивезли 7,29 мільйона тонн української продукції, а у вересні – 9,66 мільйона тонн, на 32% більше.

Україна експортувала здебільшого зернові, соняшникову олію, електроенергію та продукцію металургійної промисловості.

Різниця в обсягах імпорту й експорту стала менш відчутною. У вересні обсяг імпорту перевищував обсяг експорту лише на 354 мільйони доларів, тимчасом як у серпні Україна купила продукції на 1,53 мільярда доларів більше, ніж продала.

Обсяги експорту ростуть з липня, торговий дефіцит за цей період скоротився втричі, що в Мінекономіки називають «найголовнішим успіхом».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Google запускає в Україні безкоштовний сервіс Market Finder, який допомагає компаніям продавати на експорт. За його допомогою можна буде визначити попит на товари або послуги на основі щомісячних пошукових запитів місцевого населення, популярних тенденцій ринку, реального доходу на душу населення в тій чи тій країні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі