Мережа Brocard відновила роботу в Києві й інших містах України з 5 жовтня.

Графік роботи магазинів можна переглянути за посиланням.

Також Brocard заперечує інформацію щодо власників із Росії. Відповідну заяву опублікували на сайті компанії.

У заяві йдеться, що холдинг Brocard, до якого входять компанії «Брокард-Україна» й «Егзагон», не контролюється органами державної влади Росії й не є власністю громадян РФ.

«Кінцевим бенефіціаром ТОВ «Брокард-Україна» й ТОВ «Егзагон» є громадянин Франції Філіп Бенасен, що відображено в державному реєстрі. Ще в березні поточного року була розпочата процедура продажу корпоративних прав компаній, які є власниками «Брокард-Україна» й «Егзагон». Вона була проведена відповідно до норм міжнародного законодавства та законів України й завершена в травні 2022 року», – заявили в компанії.

У Brocard підкреслили, що засуджують агресію РФ і з перших днів повномасштабної війни перерахували на ЗСУ більше 50 мільйонів гривень. Там додають: щоб подолати наслідки війни й допомогти армії, «готові платити суттєвий відсоток від прибутку».

Водночас у компанії висловили занепокоєння: «Поточна ситуація показує, що існування холдингу знаходиться під загрозою, рахунки й матеріальні цінності заблоковані, виникла величезна заборгованість по оренді й перед постачальниками товарів і послуг». У Brocard попросили президента й органи державної влади «розібратися й не допустити знищення бізнесу».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На початку вересня Бюро економічної безпеки арештували активи «відомої російської бізнесвумен», якій через офшорну компанію належить мережа парфумерних магазинів. Співрозмовник у правоохоронних органах повідомив виданню Liga.net, що йдеться про Brocard Тетяни Володіної, яка також володіє російською мережею «Л’Этуаль».

У травні Подільський районний суд міста Києва наклав арешт на корпоративні права ТОВ «Брокард-Україна», що через офшорну компанію належать Тетяні Володіній.

На початку червня французький парфумерний холдинг Philippe Benacin Holding придбав українські компанії ТОВ «Брокард-Україна» й ТОВ «Егзагон», повідомляла Асоціація ритейлерів. Але зміна власника відбулася без дозволу Антимонопольного комітету.


Станом на початок року мережа Brocard нараховувала майже 100 магазинів у 26 містах України. Штат компанії становив 1808 осіб.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Brocard