В Україні наклали арешт на корпоративні права мережі готелів і нерухомість на суму понад 55 мільйонів гривень, кінцевим бенефіціаром якиї є громадянин РФ, повідомляє Офіс генпрокурора.

Арештовані корпоративні права мережі готелів на понад 15,5 мільйона гривень, а також база відпочинку, земельна ділянка й житловий будинок. Арештоване майно хочуть передати в управління АРМА.

За даними слідства, працівники компанії, до складу якої входить мережа готелів, через фіктивні договори виводили кошти на рахунки офшорних компаній. Прибуток від діяльності готелів, які розташовані, зокрема, у Львові, отримував російський власник як заробітну плату. Таким способом податки йшли до державного бюджету РФ і направлялися на фінансування війни в Україні, кажуть в прокуратурі.

За даними джерела видання «Бабель» у правоохоронних органах, ідеться про мережу готелів Reikartz Hotel Group і її бенефіціара, мешканця Москви Юрія Васіна.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Reikartz Hotel Group – українська мережа готелів, до якої входить близько 40 готелів і курортів в Україні й за кордоном. Компанія була заснована у 2003 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі