Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу «ПриватБанку» й визнав націоналізацію банку законною, повідомили у пресслужбі банку.

У заяві банку йдеться про те, що 26 липня суд «скасував рішення судів попередніх інстанцій і відмовив компанії «Тріантал Інвестментс ЛТД», пов’язаній з колишніми власниками «ПриватБанку», у позові про визнання протиправним та скасування розпорядження Національного банку України від 17 жовтня 2016-го щодо інспекційної перевірки «ПриватБанку».

Після цієї перевірки регулятор виявив порушення й вирішив націоналізувати банк, щоб «врятувати його від банкрутства й зберегти фінансову стабільність в Україні». У грудні 2016 року «ПриватБанк» став державним.

Колишні акціонери банку кілька разів оскаржували це рішення в судах. Але остаточне рішення виніс Верховний Суд – банк націоналізований законно. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Кілька тижнів тому НАБУ повідомили ексголові «ПриватБанку», його першому заступнику й керівнику департаменту про підозру в розтраті ще 85,2 мільйона гривень на користь пов’язаної з «ПриватБанком» компанії. 

Це вже третя підозра експравлінню «ПриватБанку». За день до націоналізації банк видав фіктивний кредит на 315 мільйонів доларів невідомій юридичній особі.

У лютому 2021 року детективи вручили підозру чотирьом членам експравління банку щодо розтрати 136,8 мільйона гривень, які вивели декількома траншами на дві різні компанії, які пов’язані з «ПриватБанком».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі