НАБУ повідомили ексголові «ПриватБанку», його першому заступнику й керівнику департаменту про підозру в розтраті ще 85,2 мільйона гривень на користь пов’язаної з «ПриватБанком» компанії, повідомили в НАБУ.

За даними слідства, ексголова правління «ПриватБанку», його перший заступник і два керівники департаментів банку в грудні 2016 року за день до визнання «ПриватБанку» неплатоспроможним виплатили коштом банку близько 223 мільйонів гривень на користь підконтрольних і пов’язаних з «ПриватБанком» компаній. Кошти перерахували декількома траншами на дві різні компанії. 85,2 мільйона гривень – на рахунок однієї, пов’язаної з учасниками схеми компанії, а 136,8 мільйона гривень – на користь іншої. Водночас документи підробили.

Підозру вручили ексголові правління «ПриватБанку», експершому заступнику голови правління, колишній керівниці департаменту міжбанківських операцій і колишній керівниці департаменту фінансового менеджменту.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Це вже третя підозра експравлінню «ПриватБанку». За день до націоналізації, банк видав фіктивний кредит на 315 мільйонів доларів невідомій юридичній особі. 

У лютому 2021 року детективи вручили підозру чотирьом членам експравління банку щодо розтрати 136,8 мільйона гривень, які вивели декількома траншами на дві різні компанії, які пов’язані з «ПриватБанком».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі