Російські пранкери «Вован» і «Лексус», яких пов'язують із Кремлем, розіграли письменника Стівена Кінга. Вони зателефонували Кінгу, видаючи себе за Володимира Зеленського.

Пранкери запитали у письменника, що він думає про Степана Бандеру, на що Кінг відповів, що вважає його «чудовою людиною». Перед цим пранкери нібито від імені Зеленського розмірковували про те, якою важливою постаттю є Степан Бандера для боротьби проти російської пропаганди.

Пізніше письменник зізнався, що поняття не мав, хто такий Бандера, та що йому соромно. Кінг додав, що аналогічним чином розіграли письменницю Джоан Роулінг, принца Гаррі та прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.


Після початку повномасштабної війни Стівен Кінг підтримав Україну та порівняв російські ЗМІ з дійсністю роману «1984» Орвелла. «Це війна Путіна. Від його рук гинуть жінки та діти. Важливо, щоб росіяни розуміли, що це відбувається. Необхідно зруйнувати стіну дезінформації», – казав Кінг.

У червні мер Берліна пів години спілкувалася із фальшивим Кличком. Це був діпфейк. Фальшивість дзвінка підтвердив посол України в Німеччині Андрій Мельник, а також особисто Кличко виданню Bild. Акція була спрямована на те, аби «підірвати довіру та дискредитувати партнерів та союзників України».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі