Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Дефіцит пального в Україні покривають завдяки імпорту, найближчим часом накопичать резерви, кажуть в Офісі президента.

«Безумовно, у кожного громадянина України, який побачив протягом останніх тижнів дефіцит, є певний страх, певне переживання, що бензину завтра не буде. Бензин і дизель буде, ситуація буде [ставати] кращою щодня. Дедалі більше заправок будуть відкриватися і продавати паливо», – заявив на брифінгу заступника керівника Офісу президента Ростислав Шурма.

Обсяги імпорту пального вже збільшили вп’ятеро за півтора місяця: «Обсяги імпорту вже фактично відповідають темпам щоденного споживання бензину та дизелю на заправках. [...] Враховуючи те, що в Україну заїжджає достатня кількість бензину й дизелю, щоб покривати денну потребу громадян, просимо всіх громадян України зберігати спокій, щоб ми могли наситити всі заправки та створити запас».

Мільйон тонн бензину, дизелю та скрапленого газу щомісяця споживала Україна до повномасштабного вторгнення рф. Ланцюги постачання порушилися внаслідок цілеспрямованих ударів росії по інфраструктурі, кажуть в ОП. Відбудовувати ланцюги під час війни будуть із європейськими партнерами, додають в Офісі президента.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі