За чотири тижні дії програми «єПідтримка» українці отримали виплат майже на 7 мільярдів гривень, а витратили з них 1,5 мільярда, повідомляють у Міністерстві економіки.

Ось на що витрачають гроші:

  • книжкові магазини – 490 мільйонів гривень;
  • кінотеатри – 386 мільйонів гривень;
  • театри, концерти та розважальні послуги – 188 мільйонів гривень;
  • залізничні й авіапасажирські перевезення – 180 мільйонів гривень;
  • спорт – 146 мільйонів гривень.

У Мінекономіки нагадують, що з другої половини січня 2022 року програму розширять: українці віком від 60 років матимуть можливість витратити кошти на придбання ліків.

Також в Офісі президента зазначають, що незабаром тисячу за вакцинацію зможуть отримати й підлітки віком від 14 до 18 років. За їхніми словами, таку ж можливість можуть надати дітям від 12 до 14 років.


Послуга «єПідтримка» – це можливість отримати 1000 гривень повністю вакцинованим українцям, які досягли повноліття.

Виплати надходять на спеціальну банківську картку «єПідтримка», яку треба оформити в одному з банків-партнерів: Monobank, «А-банк», «Альфа-банк», «ПриватБанк», «Ощадбанк», «Укргазбанк» «Райффайзен Банк», izibank.

«єПідтримка» спрямована на допомогу українському бізнесу, який найбільше постраждав під час карантину, тому витратити гроші можна лише на певні категорії товарів і послуг: квитки на літак або потяг у межах України, квитки в кінотеатри, театри, музеї, виставки, на концерти, абонементи в спортзал або книги.

Детальніше про «єПідтримку» та про те, як стати учасником програми, можна прочитати тут.

Також The Village Україна розповідало про те, як українські бізнеси впроваджували «єПідтримку».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: «Дія»