Компанія Google з червня 2021 року почне стягувати податок від доходів YouTube-блогерів, які вони отримують за кошт переглядів глядачами зі США, повідомляє компанія.

Усім YouTube-блогерам, які монетизують свій контент, потрібно надіслати податкову інформацію через додаток AdSense до 31 травня 2021 року.

Розмір податку для блогерів – від 0 до 30% залежно від того, чи є між країнами угода про уникнення подвійного оподаткування зі США. Також ставка податку залежить від типу облікового запису AdSense:

 Обліковий запис компанії – 30% від доходів у США, якщо блогер не є резидентом цієї країни. Компанії на території США сплачуватимуть 24% від загальних доходів у всіх країнах.

 Особистий обліковий запис – 24% із загального доходу в усіх країнах.

Якщо користувач не надасть податкову інформацію, Google стягуватиме податок за найвищою ставкою.

Оподаткування YouTube-блогерів пов’язане зі змінами в податковому законодавстві США, згідно з якими компанія зобов’язана брати податки з доходів блогерів від американських глядачів.


У лютому 2021 року Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт, який зобов’яже іноземних техногігантів таких, як: Google, Facebook і Netflix – сплачувати податок на додану вартість з електронних послуг. Так в Україні хочуть створити рівні умови для вітчизняного й закордонного бізнесу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі