У відділі goodwine, де продають фрукти й овочі, відмовилися від використання поліетиленових пакетів.

«Більше ніяких одноразових поліетиленових пакетів. Відтепер замість них у відділі фреш будуть лише паперові. <...> Ми намагалися підійти до цього питання найбільш відповідально й витратили час на пошук якісних матеріалів, зокрема клею, який розкладається, на стиках», – розповідають у компанії.

Раніше у відвідувачів відділу фреш була можливість придбати текстильні мішечки для овочів і фруктів замість використання поліетилену

Через пандемію коронавірусу у світі збільшилося забруднення пластиком, заявляють в ООН.

Уряд восени 2019-го підтримав законопроєкт, який передбачає обмеження використання пластикових пакетів в Україні з 2022 року.

З середини червня 2020 McDonald’s в Україні поступово переходить на паперові стакани для холодних напоїв, розповіли в компанії. Восени 2019-го «Видавництво Старого Лева» відмовилося від поліетиленової упаковки у своїх книгарнях, а також під час доставки онлайн-замовлень.

Штат Нью-Йорк заборонив продавати одноразові пластикові пакети в березні 2020-го. З 2020 року заборонено використовувати одноразові пластикові пакети у великих магазинах Таїланду. Заборони використувати пластикові пакети діють також у Чилі та Грузії. Влада Китаю до 2025 року планує повністю відмовитися від одноразового пластику, а Кенія повністю заборонила використання поліетиленових пакетів ще 2017.

Дивіться абсурдний фотопроєкт про шкоду поліетиленових пакетів екоініціативи ReThink «Оселедець в кишені», знятий на Житньому ринку, – спроба нагадати, що споживання має бути відповідальним.