McDonalds з середини червня поступово переходить на паперові стакани для холодних напоїв, розповіли в компанії.

Традиційно в мережі ресторанів подавали гарячі напої в паперових стаканах, а шейки, лимонади й холодні напої  у пластикових. Паперові стакани відтепер використовуватимуть також для всіх холодних напоїв: лимонадів, шейків і газованих напоїв. Це дозволить зменшити споживання пластику на 10 тонн щомісяця.

У McDonalds розповідають, що паперові стакани для напоїв виробляють зі 100% целюлози із сертифікованої сировини PEFC.

«Участь у Програмі схвалення сертифікації лісів ,Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC), означає, що заготівля не загрожує біорізноманіттю, не знижує продуктивність й екологічну функцію лісів»,  розповідають у McDonalds.

Стакани виробляє компанія «Хухтамакі» – фінський виробник пакування й одноразового посуду. У 2020 році компанія відкрила завод в Україні, що виробляє стакани спеціально для McDonalds в Україні, додають у McDonalds.


Відмова від пластикових стаканів  частина глобального зобов’язання компанії McDonalds – до 2025 року повністю перейти на виробництво всієї упаковки із сертифікованої сировини, а також сировини, яку можна використовувати повторно. Окрім цього, уся упаковка з ресторанів має йти на повторне перероблення.