Сервіс Opendatabot спростував інформацію, що на низку компаній Держслужба праці наклала штрафи через використання ФОПів як співробітників.

В Opendatabot припустилися помилки, коли аналізували судовий реєстр і шукали штрафи, які наклала Державна служба з питань праці на компанії, які співпрацювали з ФОПами-співробітниками. Штрафи на такі компанії наклали за неправильно укладені договори підряду з працівниками (фізичними особами).

«Ми не помітили, що в прикладах, які ми надали, договори були укладені не з фізичними особами-підприємцями, а з фізичними особами... Ми ще раз перевірили і не знайшли судових справ за останній час, де Держпраця штрафувала компанії за договори з ФОП, які мають ознаки трудових договорів. Тому казати, що Держпраця штрафує за ФОПів-співробітників не зовсім коректно», – пояснили в Opendatabot.


 У понеділок, 3 грудня, в Opendatabot повідомили, що Держслужба праці штрафує підприємства, у яких підрядники оформлені як ФОПи. Тобто штрафи накладають на ті компанії, які порушили чинне законодавство про працю.

Обкладинка: Unsplash