Компанія «Дніпроазот» – єдиний виробник рідкого хлору в Україні – готова відновити роботу за умови підвищення цін на її продукцію.

У компанії повідомляють, що обладнання з виробництва хлору справне, тому робота може бути відновлена у будь-який момент.

Нами підготовлено економічне обґрунтування необхідності підвищення цін на вироблену продукцію.

Звернення направлено 02.07.2018 в Антимонопольний комітет України і перебуває на розгляді вже два тижні. Мета звернення – отримати висновок про можливість підвищення підприємством ціни на рідкий хлор і відповідності цих дій положенням антимонопольного законодавства України.

Нова ціна на хлор, яку пропонує встановити наше підприємство, відповідає середньоринковій у 2018 році з розрахунку за 1 тонну хлору, згідно з інформацією на сайті Prozorro.

Розуміючи всю важливість і значимість питання, ми готові вже зараз укласти прямі контракти (без підприємств-посередників) на поставку рідкого хлору. Вони набудуть чинності відразу ж після отримання роз’яснень від АМКУ.


У середині червня «Дніпроазот» попередив, що через збитковість підприємства він припиняє поставки та зупиняє виробництво рідкого хлору, який використовують для знезараження питної води по всій країні. Через це на водопровідно-каналізаційних підприємствах, а також заводах, що виготовляють напої, виникла криза.

«Київводоканал» повідомляв, що столиця поки що достатньо забезпечена хлором.