Україна посіла 43 місце із 126-ти у рейтингу найбільш інноваційних країн світу Global Innovation Index 2018 та покращила минулорічний результат на 7 позицій.

Рейтинг щорічно складають Корнельський університет спільно зі школою бізнесу INSEAD та Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ).

Серед країн-лідерів у сфері інновацій: Нідерланди, Швеція, Великобританія, Сінгапур, США, Фінляндія, Данія, Німеччина, Ізраїль, Південна Корея, Франція, Японія, Канада, Австралія.

Очолила рейтинг знову Швейцарія. Вперше до топ-20 увійшов Китай, а Україна закріпилася у топ-50.

Global Innovation Index публікується щорічно з 2007 року. Дослідження оцінює елементи нацекономік, у яких протікають інноваційні процеси, зокрема інститути, людський капітал, дослідницьку діяльність, інфраструктуру, рівень розвитку ринку та бізнесу.

Індекс вираховують на основі більше 80 параметрів, серед яких – кількість заявок на права інтелектуальної власності, створених мобільних додатків, науково-технічних публікацій та обсяг витрат на освіту.

Незалежну статистичну перевірку дослідження здійснює Спільний дослідницький центр Європейської комісії.


 Нещодавно Opendatabot представили дослідження, згідно з яким в Україні з 2014 року зростає кількість рейдерських захоплень підприємств. За даними Генпрокуратури, з 2013-го відбулось майже 1700 захоплень, однак реальні цифри можуть бути більшими, зазначають експерти.

обкладинка: WIPO / Flickr