Фемінітиви «вчителька» і «співачка» давно стали звичними, а ось на такі назви професій, як «менеджерка», «авторка», «копірайтерка» чи «режисерка», хтось і досі реагує скептично. Так само незвично ще можуть звучати назви стереотипно чоловічих професій, тому не всі сприймають «депутаток» чи «водійок».

Покупкою тижня стає кастомна футболка з фемінітивами, яка розширює уявлення про мову та бореться з шаблонами.

 Підпишись на Telegram-канал про стиль KYIV LOOKS

«Мені подобаються фемінітиви. Я бачила їх на The Village Україна, чула в розмовах друзів, тому вирішила, що було б круто зробити щось на цю тему. Так я вирішила відшити 10 футболок з фемінітивами та подарувати їх дівчатам з різних професій. Ідея багатьом зайшла, і мене підтримало дуже багато людей», – коментує авторка ідеї – копірайтерка Ксенія Сєргєєва.

У колекції є футболки трьох кольорів: чорні, білі і темно-сірі. Кожну річ відшивають на замовлення. Ксенія замовляє футболку, дизайнерка відрізає тканину і відсилає на вишивку. Далі спеціальний станок програмують, вишивають, відтак футболки повертають дизайнерці, щоб зшити.

Авторка проекту розповідає, що на футболках можуть бути вишиті назви «усіх професій, які тільки існують». Серед фемінітивів, які вже були: айтішниця, фотографиня, бартендерка, архітекторка, комунікаторка. Також є футболка з написом «мати».

«Поки не вирішили, що робити з жінкою-гідом та жінкою-пілотом, але і тут розберемося», – розповідає Ксенія.

Частина грошей з кожної проданої футболки йде на благодійність у фонд Starenki. Скоро засновниця обіцяє випускати сумки, світшоти і худі.

Де придбати: через Instagram або Facebook копірайтерки

Скільки: 600 гривень

Фото: Тетяна Булгакова, Анастасія Царенок, Ганна Гольцберг, Марина Батуринець, Валентина Новак