Стиль є відбитком наших особистості, смаків, цінностей. Із допомогою нього ми транслюємо світу, хто ми. До того ж сучасна мода дає повну свободу самовираження: хочеш кросівки під класичний костюм – будь ласка!

The Village Україна разом із New Balance попросили стилістку Світлану Манукян зібрати актуальні образи з новими й уже культовими моделями кросівок, які точно не залишать байдужими стритстайл-фотографів. А ще розповісти, як кросівки можуть стати головним героєм луку.

Читати всім, хто все ще не наважується інтегрувати кросівки в щоденні стильні образи.


Кросівки вже давно перейшли зі спортзалу на подіум і стали культурним феноменом.

У 80-ті роки минулого століття завдяки молодим реперам і британським футбольним фанатам почала зароджуватися снікер-культура. А в 90-х супермоделі бігали з показів на вечірки в шовкових сукнях та улюблених кросівках.

У 2007 році Стів Джобс презентував світові перший iPhone у своїй уніформі – чорному гольфі, джинсах і New Balance 991. Після цього кросівки 990-ой серії стали символом «нормкору», коли успішна людина надає перевагу мінімалізму перед надмірним споживанням і кітчем.

Кросівки – ідеальне взуття для життя. Зручність, універсальність і різноманітність дизайнів роблять його незамінним предметом гардероба. Кросівки стилізують з усім – від леопардових шуб і сумок Hermès до комфортних образів в аеропорт.


Для неї


Образ №1.

Мінімалізм у стилі 90-х

Мінімалізм у стилі 90-х

Формула: пальто оверсайз + джинсова сорочка + джинси + кросівки New Balance 57/40 + аксесуари

Блакитний відтінок деніму гарно доповнює фактурний сірий колір пальто. Цей мікс нагадує про 90-ті та мінімалістичний стиль модної ікони Керолін Бессетт-Кеннеді, який зараз цитують у своїх колекціях багато дизайнерів. Кросівки New Balance 57/40 із замші чорного кольору та неоновими акцентами додадуть образу маскулінності.

Новий силует 57/40 є переосмисленням культової моделі New Balance 574. Натхнення для дизайну шукали в естетиці 80-х і 90-х. Аби зберегти ДНК New Balance й надати силуету модерновості, дизайнери змінили малюнок ліній і збільшили логотип. Кросівки New Balance 57/40 виготовлені зі шкіри, замші та сітки.

Образ №2.

Революційний дух 80-х

Революційний дух 80-х

Формула: футболка + штанний костюм + кросівки New Balance 550 + аксесуари

У 1985 році в The New York Times опублікували статтю, в якій жінок, які ходили до офісу в костюмах і кросівках, назвали небезпечним феноменом. Сьогодні ж костюм «із чоловічого плеча» та кросівки – уніформа як і для офісу, так і для вечірнього заходу. Шкіряна модель New Balance 550 в сіро-білій гамі з акцентними фіолетовими елементами добре підкреслює революційний дух 80-х, який створює штанний костюм.

Модель New Balance 550 розповідає про баскетбольну спадщину бренда. У 2020 відбувся перший перевипуск із моменту дебюту моделі в 1989 році. New Balance 550 мають масивний силует, шкіряні деталі та ретро-акценти.

Образ №3.

Керрі Бредшоу в Києві

Керрі Бредшоу в Києві

Формула: спортивний костюм New Balance Relentless Perf Fleece + окуляри + кросівки New Balance 327

Це образ у стилі героїні серіалу «Секс і місто» Керрі Бредшоу на ранковій прогулянці манхеттенським Іст-Сайдом – спортивний костюм, футуристичні окуляри та білі шкіряні кросівки New Balance 327, що доповнюють холодну гаму кольорів.

Модель 327, яку розробила дизайнерка New Balance Шарлотта Лі, була вперше представлена у 2020 році. Лі поставила перед собою мету створити кросівки з вінтажним дизайном, який виділяв би їх на тлі аналогічних моделей і класики. Натхненням для дизайнерки стали New Balance 320 – перші кросівки з лого бренда, які побачили світ у 1976 році.


Для нього


Образ №1.

Кембриджський випускник

Кембриджський випускник

Формула: пальто + светр + штани + кросівки New Balance 990v1 + аксесуари

Осінній образ у стилі лондонських вихідців із Кембридзького університету підійде для будь-якої неформальної події. Теплі кольори речей і кашеміровий светр із декоративною пошарпаністю ідеально доповнюють сіро-білі кросівки New Balance 990v1 з червоними акцентами. Модель із замші надасть образу елегантної недбалості.

З нагоди 40-річчя силуету 990 бренд випустив лімітовану колекцію MADE 990, яку виготовляють у США і яка складається з архівних пар взуття. Цю модель називають культовою і вважають синонімом New Balance і позачасової класики спортивного взуття. Кожна архівна модель із колекції MADE 990 має червону бирку, а також напис на язичку, де вказані версія та назва колекції. Крім того, на устілці та мішечку для взуття зображено годинникову вежу на фабриці New Balance в місті Лоуренс, штат Массачусетс. Ці елементи є символами багатої спадщини бренда та показником позачасовості MADE 990.

Образ №2.

Уніформа Фран Лебовіц

Уніформа Фран Лебовіц

Формула: светр + штани + пальто + кросівки New Balance XC-72 + аксесуари

Саме таку уніформу вибрала б американська письменниця та сатирикиня Фран Лебовіц для осені – теплу, сувору, але при цьому ідеальну до деталей. Різнофактурна модель кросівок New Balance XC-72 доповнює «дідусів» образ своєю модерновістю.

Новинка New Balance – унісекс модель XC-72 – виготовлена із замші та має сітловідбивальні елементи. Її відмінною рисою є шипована підошва, яка підіймається до носка. На створення XC-72 Шарлотту Лі надихнула мода 70-х. «Я взяла певні деталі з минулого та переосмислила їх для сучасного споживача», – каже вона.

Образ №3.

Осінній Вес Андерсон

Осінній Вес Андерсон

Формула: костюм + сорочка + кросівки New Balance 990v2 + аксесуари

Діловий костюм із сорочкою, окуляри та кросівки – впізнаваний «позачасовий» образ режисера Веса Андерсона. Модель New Balance 990v2 із замші та сітки в бежево-сірих відтінках робить образ більш урбаністичним, але при цьому зберігає автентичність актуальних 90-х.

Загалом до ювілейної колекції MADE 990 увійшли різні версії цих культових кросівок. До зазначених 990v1 та 990v2, New Balance також випустив 990v3 та 990v4.

Матеріал підготовлено за підтримки

Кросівки New Balance XC-72

Очікуйте в продажу в листопаді