Компанія L’Oréal представила дві нові б’юті-технології: систему L’Oréal Water Saver для догляду за волоссям і пристрій Rouge Sur Mesure від бренда Yves Saint Laurent Beauty для створення персоналізованих відтінків помади. Розробки презентували на онлайн-конференції споживчої електроніки CES 2021.

L’Oréal Water Saver – це система для професійного та домашнього догляду за волоссям. ЇЇ розробили спільно зі швейцарською компанією Gjosa, що працює в галузі екологічних інновацій. А за допомогою розумного пристрою Rouge Sur Mesure споживачі можуть створювати власні версії помади Velvet Cream Matte Finish від YSL Beauty вдома. Його створили на основі технології Perso – розумного пристрою для макіяжу та догляду за шкірою, який презентували на CES 2020.

Про систему L’Oréal Water Saver

У системі L’Oréal Water Saver поєднали технологію оптимізації водоспоживання та використання спеціально розроблених засобів для догляду за волоссям від L’Oréal Professionnel і Kerastase. Краплі води з цими засобами рівномірно розподіляються в потоці та наштовхуються одна на одну в заданому напрямку. Це зменшує їхній розмір і прискорює швидкість, що гарантує використання кожної краплини води протягом миття й ополіскування волосся.

Які переваги системи L’Oréal Water Saver?

 Платформа використовує два літри за хвилину, на відміну від стандартних у домашньому побуті восьми літрів, зберігаючи такий самий тиск.
 Система постачає спеціально розроблені мікронізовані формули засобів для догляду за волоссям і створює краплі, які вдесятеро менші за звичайні. Вони краще абсорбуються та забезпечують швидше ополіскування.
 Дані щодо економії води та електроенергії відбиваються на панелі приладу, що дозволяє відстежувати історію його використання. 

За словами бренда, у найближчі декілька років пристрій буде в салонах у всьому світі. Це потенційно забезпечить значну економію води – до чотирьох із половиною мільярдів літрів на рік. В Україні систему очікують у 2022 році. А душовий пристрій для використання вдома запропонують на ринку пізніше.

«‎Ми відповідальні за збереження природних ресурсів Землі. Кожна крапля води – неоціненна, наша нова технологія дає можливість раціонально використовувати кожну краплину»‎,  каже заступник генерального директора Групи L’Oréal Ніколя Ієронімус.

Про пристрій Rouge Sur Mesure від Yves Saint Laurent

Також на конференції L’Oréal представила перший розумний пристрій для створення персоналізованих відтінків помади – Rouge Sur Mesure від Yves Saint Laurent Beauty.

Rouge Sur Mesure використовує набори кольорових картриджів із культових палітр YSL Beauty – червоної, нюдової, помаранчевої та кольору фуксії. Користувачі можуть створювати індивідуальні відтінки помади в один дотик через застосунок на телефоні або планшеті. А кришку пристрою можна використовувати як флакон для персоналізованого продукту.

Rouge Sur Mesure від YSL уже доступний для попереднього продажу в обмеженій кількості на ринку США, а продаж у всьому світі стартує у вересні 2021 року.


L’Oréal’s Technology Incubator  це технологічний інкубатор, який створює нові технології краси.

Зобов’язання L’Oréal охоплюють амбітні цілі в галузі сталого розвитку до 2030 року та мають на меті залучити всю її екосистему заради створення більш інклюзивного та сталого суспільства.


МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ L’Oréal Ukraine