Київський бренд Oliz створив колекцію хустинок, присвячену творчості українського художника Івана Приходька.

До колекції ввійшли п’ять шовкових хустин і дві стрічки-твіллі із зображенням робіт майстра, який працює в жанрі наївного мистецтва. Для колекції вибрали персонажів з робіт митця, які симвозують життя, любов і процвітання.

Головним елементом хустки «Сонячний водограй» є дерево життя, а на хустці «Янгол» зображено янгола в образі козака Мамая. За мотивами робіт «Космічна радість» і «Добрий звір золоту рибку полюбив» бренд OLIZ створив дві шовкові стрічки-твіллі.

«Головний меседж усіх робіт Івана Приходька – транслювати і творити добро. У роботі «Добрий звір золоту рибку полюбив» художник зобразив великого й доброго звіра у золотих чоботах, який поруч зі своєю золотою рибкою став замріяним і щасливим», – коментує бренд.

Іван Приходько працює з декоративним живописом, створює іграшки й дерев’яні скульптури. Роботи митця були представлені в різних галереях світу, а також демонструвались у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі. Наразі художник живе на Київщині.

Партнером колекції «Іван Приходько. Легенда українського наїву» виступила компанія Roots, яка підтримує народних майстрів і художників, творчість яких пов’язана з українськими етно-естетиками й наївним мистецтвом.

 

У жовтні бренд Oliz і United24 запустили благодійну колекцію хусток «Викрадене мистецтво». На хустках зобразили мозаїку з Михайлівського собору, розпис будинку Поліни Райко й роботу Архипа Куїнджі.