Санітарне управління Нью-Йорка (DSNY) встановило на вулицях міста 250 «розумних» контейнерів для компостування, пише Curbed.

Щоб отримати доступ до контейнера, потрібно скористатися застосунком. На кожному баку є QR-код, за яким можна завантажити програму NYC Compost і розблокувати контейнер.

 Фото: Columbia University

Так у Нью-Йорку хочуть уникнути ситуацій, коли містяни «бездумно» викидають у контейнери для органіки предмети, що не підлягають компостуванню, відначає видання. Водночас раніше, під час пілотного проєкту, отримати доступ до контейнера було ще складніше: потрібно було пройти реєстрацію й отримати фізичний ключ.

У новій програмі доступна мапа контейнерів, немає необхідності реєструватися або надавати особисту інформацію. Коли користувач підходить до бака достатньо близько, щоб відкрити його, зʼявляється опція «Розблокувати контейнер».

У санітарному управлінні також сподіваються зменшити кількість органічних відходів, яку жителі Нью-Йорка відправляють на звалища. Наразі їхній щорічний обʼєм становить близько 14 мільйонів тонн, пише Curbed.

У DSNY розраховують, що контейнери для органіки в межах кварталу зроблять процес компостування більш доступним для містян, які не хочуть зберігати компост удома.

В управлінні також подбали, щоб забарвлення контейнерів і зображення на них «були привабливими й легкими для розуміння». Із баків прибрали гасла на кшталт «Це не сміттєвий бак!» і «Робіть компост, а не сміття».

Додатково в кожному районі міста є сотні локацій для зберігання компосту, якими можуть скористатися всі, у кого виникають труднощі з використанням програми, кажуть у DSNY.

До літа місто має намір збільшити кількість контейнерів до 400.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Третина всієї їжі, вирощеної у світі, іде на смітник. Це близько 1,3 мільярда тонн харчових продуктів щороку. Коли органічні відходи потрапляють на сміттєзвалище, вони гниють і виділяють метан – парниковий газ, що пришвидшує глобальне потепління та спричиняє пожежі на звалищах. Щоб зменшити вплив органічного сміття на довкілля, його можна компостувати.

Ми розповідали про досвід людей, які компостують органічне сміття вдома, а також про вуличні компостери в житлових комплексах у Києві.


Також у Нью-Йорку пропонують боротися із засміченням вулиць, ліквідувавши 150 тисяч паркувальних місць. Щоб вирішити проблему засмічення й значної кількості щурів на вулицях, пропонують встановити герметичні контейнери для відходів на узбіччях, де зазвичай паркують автівки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі