Лімітовану колекцію намист і браслетів із переробленого пластику під назвою Zdyvo випустив україно-французький бренд Spogad.

Кошти від продажу дропу, а також колекції сумок, бренд передасть на розвиток станції з сортування відходів і лабораторії з перероблення пластику в Дніпрі. Придбати прикраси можна в Instagram бренда.

Це переосмислення традиційних українських прикрас, серед яких зґарда (символічний оберіг), намист із муранського скла другої половини 19 століття, із вибійчаної тканини й різнокольорових намист із пластмаси 20-30 років двадцятого століття.

Бусини для прикрас сплели із залишків від сумок, основної лінійки бренда. Їх обточують вручну, тому вони не повторюються за кольором і формою. Прикраси можна не лише завʼязувати на руці, але й вплітати в зачіски чи носити замість стрічки на голові, кажуть у Spogad.

Назва лінійки походить від слова «дивуватися»: «Ідея створити прикраси зʼявилася напередодні Різдва, і через блекаути, повітряні тривоги й обстріли Києва й Дніпра запуск лінійки переносився. Тож врешті те, що вона зʼявилася, можна назвати справжнім різдвяним дивом», – коментує бренд.

Циркулярність і філософію повільної моди бренд називає своїми цінностями. Кожну прикрасу вкладають у конверт, «наче любовну записуа (lettre d’amour), як дарунок на згадку про літні дні, який випадково знаходиш у кишені, повертаючись додому».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Spogad – це стійкий бренд із переробленого пластику, який обʼєднує соціальні організації й експертів з Франції й України. Бренд з’явився під час повномасштабної війни й має соціальну місію.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі