Вишиванки створені на основі фрагментів із Музею Гончара, футболки з культуротворчих альбомів Кузьми, Ірини Білик і «Тріо Мареничів» та прикраси памфірової маланки – зібрали колекції українських брендів, яким варто приділити час до Дня Незалежності. 

Etnodim х Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара»

Бренд Etnodim презентував нову колекцію вишиванок і вишитих суконь, створених на основі фрагментів вишивок, що зберігаються в Музеї Гончара й не підлягають відновленню. У фондовій збірці музею, окрім колекцій одягу й інтерʼєрної тканини, зберігають також чималу колекцію фрагментів вишивки. Нині колекція налічує близько 700 зразків фрагментів вишивки й ткання сорочок, рушників й окремих взірців технік.

Де придбати

Jul

Цього року до Дня Незалежності бренд базового одягу Jul знову звертається до української музики й постатей. Цьогорічна «Українська хвиля» – це колекція футболок із зображеннями знакових і культуротворчих альбомів українських музикантів. До другого дропу ввійшли «Воплі Відоплясова» з обкладинками «Або Або», «Скрябін» із «Танець пінгвіна», Руся з «Вибране», Ірина Білик з «ОМА» а також «Тріо Мареничі». 

Де придбати

   

 

 Також ми розповідали про нову колекцію Jul у колаборації з Ukrainian  Folks «Червона Рута 2.0», присвячену міфічній квітці «Червоній руті».

 

   

Touchof

Це бренд базового одягу, який має два патріотичні дизайни футболок. Great peopleрозповідає видатні історії досягнення українців й України, якими варто пишатися: про конституцію, космічні кораблі й нас у ЮНЕСКО. Друга We Will Rave відображає важливі символи: тризуб, соняшник, птаха й зірку. 

Де придбати

Have A Rest х Фонд Олени Пінчук

Це лімітована колекція рюкзаків Empower Her Power для допомоги жінкам-військовим. Рюкзаки представлені в рожевому кольорі й хакі, а також у дизайні з авторським гербом України. Придбання кожного рюкзака з цієї колекції означає відправлення такого ж спорядженого базовим комплектом медикаментів, індивідуальними предметами побуту й гігієни та сезонними засобами догляду на фронт до жінок-військових.

Передзамовити

Syndicate x Derega

 

Це колаборація Syndicate із львівським художником Derega, про яку ми вже розповідали детальніше раніше. У принтах Олесь Дерега обігрує естетику каталогізації предметів історичної й культурної цінності. У процесі роботи художник замінює ці предмети вигаданими артефактами чи речами широкого вжитку, підкреслюючи, що історію ми створюємо зараз. До колекції ввійшли оверсайз-футболки й обʼємні сорочки. 

Де придбати

Tsvite Teren

Бренд прикрас ручної роботи випустив колекцію «Памфір» спільно з командою фільму. Події стрічки розвиваються на Буковині напередодні традиційного карнавалу Маланки. Божевільні костюми й чудернацькі персонажі – традиційний супровід святкування й головні атрибути цієї колекції. 

Де придбати 

 Gunia Project

Це бренд виняткових речей, які виробляють на основі української й світової культур. Шукайте на сторінці бренда гердани, крайки, сорочки, степаниди, фартухи, коміри тощо.

де придбати

Duga 

Це мінімалістичний бренд одягу Duga, який прагне зберегти й осучаснити стародавню українську традицію, нагадати про цінність народної культури й ручної праці. Шукайте до свята й на кожний день сорочки, сукні, манжети, комірці й штани-палацо.

Де придбати

Gepur

Колекція «Незалежна» українського бренда Gepur, яка зібрала прямо на одязі всі сенси й «слова сили». Шукайте корсети, футболки, сукні, топи, сорочки й шкарпетки з авторським принтом.

Де придбати

Gaptuvalnya

Це бренд етноодягу, який презентує вишиті сорочки, сукні й жакети. Засновниця бренда Наталія Гергелюк каже: нові вишивки «сильніші» ніж будь-коли, адже вони стануть символом нашої перемоги над ворогом.

ДЕ ПРИДБАТИ 

«Її»

Це бренд прикрас із бісеру ручної роботи. Шукайте підвіски, сережки й аксесуари для волосся в патріотичних кольорах.

Де придбати

Young Brave

Young Brave (раніше – Yellowblue) – це соціальне підприємництво, яке запустили на другому тижні війни. Бренд почав збирати колекцію проукраїнських принтів від художників і дизайнерів з усього світу, які поділилися своїми роботами. Шукайте футболки, світшоти, лонгсліви, худі й шопери.

Де придбати